Tule mukaan

Partiolippukunta Polaris ry on perustettu vuonna 1997 silloisessa Pohjan kunnassa. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen lippukunnan toiminta käynnistettiin uudelleen 2007. Toiminta hiipui toistamiseen 2017, mutta aktivoitui entistäkin terhakkaammin 2019! 

Nyt lippukunnassa on yli viisikymmentä 3 -70- vuotiasta jäsentä ja toiminta on aktiivista. Olemme sekä maa- että meripartiolippukunta. Yhdistyksemme sääntöuudistuksen myötä 2020 Fiskarsin kyläseura ry:stä tuli virallisesti taustajärjestömme. 

Viikkotoiminta tapahtuu pääosin Fiskarsissa mutta olemme ahkeria retkeilemään lähiympäristössä ja vanhemmat partiolaiset myös maailmalla.

Kyläseura Polariksen taustayhteisönä

Lippukunnilla on usein ainakin yksi taustayhteisö joka tukee partiotoimintaa päätoimensa ohessa.
Fiskarsin kyläseura toimii Partiolippukunta Polariksen taustayhteisöna mahdollistaen muun muassa tilat eli kolon ja kylätilan. 

Kyläseuran ja lippukunnan kesken on tehty yhteistyösopimus. Kyläseruran rooli taustayhteisönä näkyy monella tavalla. Yhteistyö näkyy siinä että neuvottelemme yhdessä kun teemme sopimuksia muiden ruukin toimijoiden kanssa. Lippukunnalla ja kyläseuralla on yhteiset tilat: kolo jossa samassa tilassa on kyläseuran biljardihuone, sekä kylätila missä lippukunta voi pitää tapahtumia. Kyläseura ei peri lippukunnalta vuokraa tiloista. Lippukunnan välineet ovat kyläseuran käytettävissä ja toisin päin. Järjestämme yhdessä tapahtumia ja tempauksia kylällä ja koko toimintaa leimaa vastavuoroisuus. 

Kyläseura on tukenut lippukuntaa vasta, ja myötätuulessa ja oli pelastaja kun lippukunnan toiminta hiipui muutama vuosi sitten ylläpitäen tiloja ja varusteita. 

Partio on uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta toimintaa. 

Ota rohkeasti yhteyttä! Lisätietoa tai vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin saa lippukunnanjohtajaltamme Lasse Lampeniukselta: lippukunnanjohtaja@polaris.fi 

tai täytä alla oleva lomake